NEMIS TILI O‘QITUVCHISINING NUTQ MADANIYATI VA NOTIQLIK SAN’ATI (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada nemis tili o‘qituvchisining nutq madaniyati va notiqlik san’atining ahamiyati tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida o‘qituvchining to‘g‘ri, ravon va ta’sirchan nutq orqali o‘quvchilarga bilim berishdagi o‘rni yoritilgan. Shuningdek, pedagogik jarayonda notiqlik ko‘nikmalarining rivojlanishi, talaffuz aniqligi va kommunikativ yondashuvning ahamiyati ko‘rib chiqilgan. Natijada nutq madaniyati yuqori bo‘lgan o‘qituvchi ta’lim samaradorligini oshirishda muhim omil ekanligi aniqlangan.