SHAMOL GENERATORI USTUNI UCHUN YIG`MA KONSTRUKTIV YECHIM ISHLAB CHIQISH (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur ilmiy ishda shamol generatori ustuni uchun temirbetondan tayyorlanadigan zamonaviy yig`ma konstruktiv yechimni ishlab chiqish masalasi batafsil yoritilgan. Tadqiqotning dolzarbligi shamol energetikasi sohasida baland va yirik o`lchamli ustun konstruksiyalarini qurishda uchraydigan muammolar, xususan, monolit konstruksiyalarning tashishdagi murakkabligi, qurilish muddatining uzoqligi hamda montaj jarayonining mehnat talabchanligi bilan izohlanadi. Ishning asosiy maqsadi — shamol generatori ustuni uchun temirbetondan tayyorlanadigan yig`ma (segmentli) konstruktiv yechimni ishlab chiqish orqali yirik o`lchamli elementlarni tashish bilan bog`liq muammolarni bartaraf etish, qurilish jarayonini sezilarli darajada qisqartirish va montaj ishlarini maksimal darajada soddalashtirishdan iborat.