OYBEK IJODI MADANIY-MA’RIFIY MEROS VA DAVLAT SIYOSATI NUQTAYI NAZARI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada XX asr o‘zbek adabiyotining yirik namoyandasi — Muso Toshmuhammad o‘g‘li Oybek hayoti, ijodiy faoliyati va adabiyotga qo‘shgan ulkan hissasi keng qamrovda tahlil qilinadi. Maqolada Oybekning nasriy va she’riy merosi, shuningdek, o‘zbek tilining rivojlanishiga va milliy ma’naviyatning shakllanishiga qo‘shgan hissasi o‘rganiladi. Shu bilan birga, Oybek ijodining davlat siyosati, jamiyatning ijtimoiy-ma’naviy hayoti va prezident qarorlari bilan bog‘liq jihatlari ham batafsil yoritilgan.