O‘LMAS UMARBEKOVNING “ODAM BO‘LISH QIYIN” ROMANIDA QO‘LLANGAN ANTROPONIMLARNING FUNKSIONAL XUSUSIYATLARI (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada O‘lmas Umarbekovning “Odam bo‘lish qiyin” romanida qo‘llanilgan antroponimlarning funksional jihatlari tahlil qilinadi hamda ularning personaj xarakterini tasvirlashdagi ahamiyati yoritiladi. Qolaversa, adibning nom tanlashdagi individual mahoratlari tahlil va tadqiq qilinadi. Tadqiqot natijalari badiiy matn lingvistikasi va onomastika sohasida olib borilayotgan hamda kelgusida olib boriladigan ilmiy izlanishlarning nazariy va amaliy asoslarini boyitishga xizmat qiladi.