ONTOGENETIK STRATEGIYALARNING O'SIMLIKLAR HAYOTIDAGI AHAMIYATI (Ustozlar uchun, 2026)
Maqolaning mazmuni shundan iboratki, ontogenetik strategiyalarning o'simliklar hayotidagi ahamiyati haqida tushunchalar keltirib bo'tilgan. Ushbu maqolada o'simliklarning ontogenetik strategiyalari, ularning turlari va o'simliklar hayotidagi biologik hamda ekologik ahamiyati yoritilgan. Tadqiqotda o'simliklarning yakka tartibdagi rivojlanishi (ontogenez) davomida tashqi muhitning noqulay omillariga nisbatan shakllanadigan adaptiv mexanizmlari tahlil qilinadi. Shuningdek, turli ekologik guruhlarga mansub o'simliklarning hayotiy strategiyalari (R, K, S strateglar) va ularning populyatsiya barqarorligini ta’minlashdagi roli xususida so‘z yuritiladi. Maqola yakunida ontogenetik strategiyalarni o'rganishning o'simliklar qoplamini muhofaza qilish va bioxilma-xillikni saqlashdagi amaliy ahamiyati bo'yicha xulosalar berilgan.