ABDULLA QODIRIY HIKOYALARI TAHLILI (“ULOQDA”, “JINLAR BAZMI” HIKOYALARI TALQINIDA) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada Abdulla Qodiriy hikoyachiligi “Uloqda” va “Jinlar bazmi” hikoyalari asosida tahlil qilinadi. Adibning ushbu asarlarida ijtimoiy muhit, inson xarakteri va jamiyatdagi ma’naviy muammolar badiiy talqin etilishi ochib beriladi. “Uloqda” hikoyasida real hayot manzaralari orqali insoniy munosabatlar tasvirlansa, “Jinlar bazmi” hikoyasida ramziy va satirik ifoda orqali ijtimoiy illatlar yoritiladi. Har ikki hikoya yozuvchining hikoya janridagi badiiy mahoratini namoyon etadi.