YOSHLIK DAVRI PSIXOLOGIYASI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada yoshlik davri psixologiyasining asosiy xususiyatlari, ushbu davrda shaxs shakllanishiga ta’sir etuvchi omillar va yuzaga keladigan psixologik muammolar ilmiy nuqtai nazardan tahlil etiladi. Yoshlik davri 14 yoshdan 25 yoshgacha bo‘lgan davrni qamrab olib, insonning hayotida eng muhim va murakkab bosqichlardan biri hisoblanadi. Ushbu davrda identifikatsiya izlash, mustaqillik orttirishga intilish, ijtimoiy munosabatlar tizimining o‘zgarishi kabi jarayonlar faol kechadi. Maqolada zamonaviy psixologik tadqiqotlar va klassik nazariyalar asosida yoshlar psixologiyasining o‘ziga xos qirralari yoritilgan.