RATSIONAL OVQATLANISH – SALOMATLIK ASOSI. (Ustozlar uchun, 2026)
Salomatlikni belgilovchi omillar juda ko’p. Bularning ichidagi eng asosiysi – bu ovqatlanish madaniyati. Ratsional ovqatlanish – bu nafaqat qorin to’yg’azish, balki organizmdagi barcha hujayralarni sifatli energiya manbai bilan ta’minlash demakdir.Ratsional ovqatlanish - hozirgi kunning eng dolzarb masalalaridan biri bo’lib kelmoqda. Ya’niki yer yuzidagi kasalliklarning qariyb yarmidan ko’pi ovqatlanish qonun qoidalari va madaniyatini to’la qonli tushunib yetmaganligimizdan kelib chiqmoqda desak mubolag’a bo’lmaydi.