XORAZM MADRASALARINING O‘RTA OSIYODA TUTGAN O‘RNI. (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada Xorazm vohasi, xususan, Xiva xonligi madrasalarining O‘rta Osiyo ta’lim tizimi va ma’naviy hayotidagi roli tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida Xorazm me’morchilik maktabining o‘ziga xosligi, madrasalarning oliy ta’lim markazi sifatidagi funksiyalari va ularda qo‘llanilgan o‘quv metodologiyasi yoritilgan. Shuningdek, maqolada Sherg‘ozixon, Muhammad Aminxon va Muhammad Rahimxon II kabi yirik madrasalarning mintaqaviy intellektual salohiyatni oshirishdagi ahamiyati, ularning vaqf mulklari orqali iqtisodiy ta’minlanishi haqida ma’lumotlar berilgan.