O‘RTA OSIYODA MAKTAB TA’LIMING RIVOJLANISHI VA USLUBLARI. (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada O‘rta Osiyo mintaqasida maktab ta’limining shakllanish tarixi, uning bosqichma-bosqich rivojlanish jarayonlari va o‘ziga xos o‘qitish uslublari tahlil qilinadi. Tadqiqotda islomiy madaniyatning ta’lim tizimiga ta’siri, an’anaviy maktab va madrasalardagi o‘quv dasturlari, shuningdek, XIX asr oxiri va XX asr boshlarida vujudga kelgan “usuli jaded” (yangi usul) maktablarining ahamiyati yoritilgan.