VILGELM PENNER OILASI MARKAZIY OSIYO XUSUSAN OQMASJIDDA. (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada XIX asrning oxiri va XX asr boshlarida Xiva xonligida istiqomat qilgan nemis-mennonitlar jamoasining hayoti, madaniyati va ijtimoiy tuzilishiga bag‘ishlangan. Vilgelm Penner va boshqa mennonit oilalarining diniy e’tiqodlari tufayli ko‘chib kelish tarixi, ularning Amudaryo bo‘ylaridan Oqmasjid qishlog‘iga joylashish jarayonlari atroflicha yoritilgan.