“КЕКСА ИШЧИ ПОРТРЕТИ” АСАРИ ҲАҚИДА МАЪРУЗА. (Ustozlar uchun, 2026)
Тасвирий санъат инсоният маданиятининг энг муҳим ва қадимий соҳаларидан бири ҳисобланади. У инсоннинг ҳаёти, меҳнати, ҳис-туйғулари ва ижтимоий муҳитини бадиий шаклда акс эттиради. Айниқса, портрет жанри тасвирий санъатда алоҳида ўрин тутади. Портрет орқали рассом инсоннинг нафақат ташқи қиёфасини, балки унинг ички дунёси, характерини ва руҳий ҳолатини ҳам ифодалайди.Ўзбек тасвирий санъатида ҳам инсон образини акс эттирувчи кўплаб асарлар яратилган. Бу асарлар орасида оддий меҳнаткаш инсонларнинг ҳаётини тасвирловчи портретлар алоҳида аҳамиятга эга. Чунки бундай асарлар орқали халқнинг меҳнат фаолияти, турмуш тарзи ва ҳаётий қадриятлари намоён бўлади.