АХСИКЕНТ ЗИЛЗИЛАСИ. (Ustozlar uchun, 2026)
Ушбу мақолада Ахсикент шаҳрининг бой тарихи, унинг.Археологик тадқиқотлар натижасида шаҳарнинг милоддан аввалги III–II асрларда шакллангани ва узоқ вақт давомида тараққий этгани таъкидланади. Ахсикентнинг савдо йўллари туташган нуқтада жойлашгани унинг ривожида муҳим омил бўлгани қайд этилади.Мақолада, шунингдек, 1620 йилда юз берган кучли зилзила оқибатида шаҳарнинг бутунлай вайрон бўлиши, аҳолининг катта қисми ҳалок бўлгани ва тирик қолганларнинг бошқа ҳудудларга кўчиб ўтгани ҳақида тарихий манбалар асосида маълумотлар келтирилган.