AXSIKENT TARIXI XUSUSIDA. (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada Namangan viloyati To’raqo’rg’on tumani hududida joylashgan qadimiy Axsikent haqida, uning tarixiy manbaalari, o’z davridagi Axsikent hunarmandchilligi, suv inshootlari, uy- joy inshootlari, savdo –sotiq aloqalari haqida yoritib berilgan. Shuningdek Axsikentdagi arxeologik topilmalarning bugungi kundagi ahamiyati ularning qadimiyligi yosh tarixchi avlodlarga muhim ma’lumotlarni ochib beradi.