IKROMXON NAJMIDDINOV HAYOT YO’LI VA XIZMATLARI (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada Ikromxon Najmiddinovning hayot yo‘li va davlat boshqaruvidagi faoliyati yoritilgan. U 1951-yilda Namangan viloyatida tug‘ilib, mehnat faoliyatini oddiy hisobchilikdan boshlagan va bosqichma-bosqich yuqori lavozimlarga ko‘tarilgan. Turli yillarda tuman va viloyat darajasida rahbarlik lavozimlarida ishlab, agrosanoat, iqtisodiyot hamda qishloq xo‘jaligi sohalarini rivojlantirishga hissa qo‘shgan. 2004–2009-yillarda Namangan viloyati hokimi sifatida faoliyat yuritib, hududda iqtisodiy o‘sish, infratuzilmani yaxshilash va yangi ish o‘rinlari yaratish yo‘nalishlariga alohida e’tibor qaratgan.   Shuningdek, u respublika miqyosida ham muhim lavozimlarda ishlagan, Oliy Majlis Senati a’zosi bo‘lgan hamda jamoat tashkilotlari orqali ijtimoiy faoliyat olib borgan. Uning xizmatlari davlat tomonidan yuksak baholanib, “El-yurt hurmati” va “Mehnat shuhrati” ordenlari bilan taqdirlangan. Maqolada Ikromxon Najmiddinovning mamlakat va xususan Namangan viloyati rivojiga qo‘shgan hissasi alohida e’tirof etiladi.