FLUTTER ASOSIDA MOBIL ILOVALAR ISHLAB CHIQISHNI O'QITISHDA ZAMONAVIY PEDAGOGIK METODLAR VA INTERAKTIV YONDASHUVLAR (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada Flutter freymvorki asosida mobil ilovalar ishlab chiqishni o'qitishda qo'llaniladigan zamonaviy pedagogik metodlar va interaktiv yondashuvlar tahlil qilinadi. Tadqiqotda live coding, peer programming, kod sharhi (code review) sessiyalari, sprint-asosida loyiha boshqaruvi va mikro-o'qitish (micro-learning) metodlarining samaradorligi o'rganilgan. Toshkent shahridagi ikki oliy ta'lim muassasasida 280 nafar talaba ishtirokida o'tkazilgan eksperimental tadqiqot shuni ko'rsatdiki, interaktiv metodlar asosida o'qitilgan talabalar Flutter ilovalarini ishlab chiqish ko'nikmalarida an'anaviy usullarga nisbatan 47% yuqori natijaga erishgan. Maqola Flutter ta'limini optimallashtirish uchun amaliy tavsiyalar bilan yakunlanadi.