ATOQLI OT KOMPONENTLI INGLIZ VA O‘ZBEK MAQOLLARINING TEMATIK GURUHLARI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada atoqli ot komponentli ingliz va o‘zbek maqollarining tematik guruhlari tahlil qilinadi. Tarixiy, diniy, geografik va adabiy manbalarga asoslangan maqollar lingvokulturologik jihatdan o‘rganiladi. Ularning milliy dunyoqarashni ifodalashdagi o‘rni va madaniy ahamiyati yoritiladi. Ingliz va o‘zbek maqollari qiyosiy tahlil qilinib, o‘xshashlik va farqlar aniqlanadi. Maqolada bunday maqollar xalq madaniy xotirasi va qadriyatlarini yetkazishda muhim vosita ekani ta’kidlanadi.