O‘ZBEK KURASHI VA DZYUDO TARIXI, RIVOJLANISH SHIDDATI VA ULARNING O‘XSHASHLIGI HAMDA NOMUTANOSIBLIKLARI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada O‘zbek kurashi va dzyudo tarixi, rivojlanish shiddati va ularning o‘xshashligi hamda nomutanosibliklari masalalari yoritilgan. Shuningdek, milliy kurash usullarining dzyudo sportidagi farqlari kurashning  qadriyatlari yoritilgana yosh sportchilarni tayyorlashdagi muxim xususiyatlar tahlil qilingan.