MUSTAQILLIK YILLARIDA XOTIN-QIZLARGA E’TIBOR (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqola O‘zbekistonda mustaqillik yillarida xotin-qizlarni qo‘llab-quvvatlashga qaratilgan davlat siyosatining rivojlanish bosqichlarini atroflicha tahlil qiladi. Unda ayollarning huquq va imkoniyatlarini kengaytirish, jamiyat hayotining turli sohalarida ishtirokini oshirish maqsadida amalga oshirilgan asosiy qonunchilik o‘zgarishlari va institutsional islohotlar ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot so‘nggi o‘ttiz yilda gender tengligini ta’minlash va xotin-qizlarni kuchaytirish borasidagi yutuqlar hamda mavjud muammolarni yoritadi. Maqola ushbu siyosatlarning ayollarning ijtimoiy, iqtisodiy va siyosiy mavqeiga ta’sirini muhokama qilib, O‘zbekistonda xotin-qizlarni qo‘llab-quvvatlash tashabbuslarining hozirgi holati va kelajakdagi yo‘nalishlari bo‘yicha tushunchalar beradi.