ЎЗБЕК ЛИБОСЛАРИНИНГ ТАРИХИ ВА ЭТНОГРАФИК ЎРГАНИЛИШИ. (Ustozlar uchun, 2026)
Мазкур мақолада ўзбек халқининг анъанавий кийимларини ўрганилиш тарихи таҳлил қилинган. Қадимий ёзма манбалардан тортиб, замонавий этнографик тадқиқотларгача бўлган илмий ишлар кўриб чиқилган. Шунингдек, Марказий Осиёга ташриф буюрган хорижий сайёҳлар ва олимларнинг маълумотлари асосида миллий кийим-кечаклар ҳақидаги дастлабки тасаввурлар ёритилган. Муаллиф томонидан анъанавий кийимларнинг ҳудудий хусусиятлари, уларнинг трансформацияси ва тадқиқ этилиш даражаси таҳлил қилиниб, айрим камчиликлар ва ўрганилмаган жиҳатлар кўрсатиб ўтилган. Бундай анъанавий кийим намуналари бугунги кунда Наманган вилояти тарихи ва маданияти музейида ҳам сақланиб келинмоқда. Ўзбекистон халқи узоқ тарихга эга бой маданияти ва урф-одатлари билан дунёга танилган.