MINTAQAVIY DIAGNOSTIKA: VAZIFALARI, YO‘NALISHLARI VA VOSITALARI. MINTAQAVIY DIAGNOSTIKADA SWOT TAHLILI. (Ustozlar uchun, 2026)
Bu maqola mintaqaviy diagnostikaning nazariy va amaliy jihatlarini atroflicha o'rganadi. Unda mintaqaviy diagnostikaning asosiy vazifalari, yo'nalishlari va qo'llaniladigan vositalari batafsil tahlil qilinadi. Shuningdek, mintaqaviy diagnostika jarayonida SWOT tahlilining ahamiyati va uning hududiy rivojlanish strategiyalarini shakllantirishdagi o'rni yoritiladi. Maqola mintaqaviy muammolarni aniqlash, resurslarni baholash va samarali rivojlanish yo'llarini belgilash uchun ilmiy-metodologik asoslarni taqdim etadi. Ushbu tadqiqot mintaqaviy boshqaruv va iqtisodiy rivojlanish sohasidagi mutaxassislar uchun qimmatli ma'lumot manbai bo'lib xizmat qiladi.