ATOQLI OT KOMPONENTLI INGLIZ VA O’ZBEK MAQOLLARINING TEMATIK GURUHLARI (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada ingliz va o‘zbek tillaridagi atoqli ot komponentli maqollar lingvokulturologik va qiyosiy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida maqollarda uchraydigan shaxs nomlari, geografik nomlar, diniy obrazlar hamda folklor qahramonlari asosida tematik guruhlar ajratildi. Har ikki til materiallari asosida atoqli ot komponentlarning milliy-madaniy xususiyatlari yoritildi. Shuningdek, ingliz va o‘zbek maqollarining umumiy va farqli jihatlari aniqlab berildi.