AKT YORDAMIDA MAKTABGACHA TA’LIMDA DIFFERENSIAL YONDASHUVNI AMALGA OSHIRISH (Ustozlar uchun, 2026)
Maktabgacha ta'limda har bir bolaning individual ehtiyojlari va qobiliyatlarini inobatga olish muhim ahamiyat kasb etadi. Ushbu maqola differensial yondashuvni amalga oshirishda axborot-kommunikatsiya texnologiyalarining (AKT) salohiyatini o'rganadi. Tadqiqot AKT vositalaridan foydalanish orqali ta'lim jarayonini individualizatsiya qilish, bolalarning qiziqishlarini oshirish va ularning rivojlanishiga samarali ta'sir ko'rsatish usullarini tahlil qiladi. Maqolada AKT asosida differensial ta'limni tashkil etishning pedagogik tamoyillari va amaliy tavsiyalari keltirilgan. Natijalar AKTning maktabgacha yoshdagi bolalarning har tomonlama rivojlanishini qo'llab-quvvatlashdagi muhim rolini ko'rsatadi.