MINTAQANI IJTIMOIY-IQTISODIY RIVOJLANTIRISH STSENARIYLARINI ISHLAB CHIQISH VOSITALARI. (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur tezisda mintaqalarni ijtimoiy-iqtisodiy rivojlantirish stsenariylarini modellashtirish va prognozlashda qo‘llaniladigan zamonaviy vositalar tahlil qilinadi. Tadqiqotda iqtisodiy o‘sishni ta’minlashda strategik rejalashtirishning o‘rni hamda raqamli texnologiyalar va ekonometrik modellarning ahamiyati yoritib beriladi.