MINTAQANING IJTIMOIY-IQTISODIY RIVOJLANISHINI MODELLASHTIRISH. (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur tezisda mintaqalarning ijtimoiy-iqtisodiy rivojlanish jarayonlarini modellashtirishning nazariy va amaliy jihatlari tadqiq etiladi. Tadqiqotda iqtisodiy tizimlarning murakkablik darajasi, hududiy rivojlanish dinamikasini belgilovchi matematik modellar va ularning boshqaruv qarorlarini qabul qilishdagi o‘rni tahlil qilinadi.