MINTAQANING IJTIMOIY-IQTISODIY SALOHIYATINING ASOSIY TARKIBIY QISMLARI (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur tezisda mintaqaning ijtimoiy-iqtisodiy salohiyati tushunchasi, uning tarkibiy tuzilishi va hududiy taraqqiyotdagi o‘rni tadqiq etiladi. Tadqiqotda tabiiy-resurs, demografik, ishlab chiqarish va innovatsion salohiyatlarning o‘zaro bog‘liqligi hamda ulardan samarali foydalanish istiqbollari tahlil qilingan.