MINTAQANING IJTIMOIY-IQTISODIY SALOHIYATINING ASOSIY TARKIBIY QISMLARI (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur tezisda mintaqaning ijtimoiy-iqtisodiy salohiyati tushunchasi, uning murakkab tarkibiy tuzilishi va hududiy taraqqiyotni ta’minlashdagi roli tadqiq etiladi. Tadqiqotda tabiiy-resurs, demografik, ishlab chiqarish va innovatsion salohiyatlarning o‘zaro bog‘liqligi hamda ulardan samarali foydalanishning strategik yo‘nalishlari tahlil qilingan.