DEMOGRAFIK O‘ZGARISHLAR VA IQTISODIYOT (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada demografik o‘zgarishlarning nazariy asoslari va ularning iqtisodiyotga ko‘p qirrali ta’siri kompleks tarzda tahlil qilinadi. Aholi sonining o‘sishi, yosh tarkibidagi siljishlar, migratsiya oqimlari hamda urbanizatsiya jarayonlari iqtisodiy rivojlanish bilan uzviy bog‘liqligi ilmiy yondashuv asosida yoritilgan. Shuningdek, demografik o‘zgarishlarning makroiqtisodiy ko‘rsatkichlarga, xususan, bandlik, ishlab chiqarish, iste’mol va investitsiyalarga ta’siri ochib beriladi.