TA’LIMDA TENG IMKONIYATLAR PSIXOLOGIK MUHITINI TA’MINLASH VA UMUMTA’LIM MAKTABLARIDA INKLYUZIV TA’LIMNI RIVOJLANTIRISH METODOLOGIYASI. (Ustozlar uchun, 2026)
‘nggi yillarda mamlakatimizda ta’lim tizimini modernizatsiya qilish, aholining barcha qatlamlariga teng imkoniyatlar yaratish masalasi davlat siyosatining ustuvor yo‘nalishlaridan biriga aylandi.Ushbu maqolada  ta’lim tizimida teng imkoniyatlarni yaratish,umumta’lim maktablarda inklyuziv sinflarga ta’lim-tarbiya jarayonini tashkil etishda ta’limdagi innovatsiyalardan foydalanish, umumta’lim maktablarida differensial ta’lim asosida olib boriladigan dars va darsdan tashqari mashg`ulotlar, dunyo mamlakatlari ta’lim tizimidagi tajribalar misolida  ta’lim muassasalarida teng imkoniyatlarni yaratish bo`yicha taklif va tavsiyalar yoritilgan.