PIRLS TOPSHIRIQLARI ASOSIDA 4-SINF O‘QUVCHILARINING O‘QIB TUSHUNISH KO ‘NIKMALARINI SHAKLLANTIRISH (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada PIRLS topshiriqlari asosida 4-sinf o‘quvchilarining o‘qib tushunish ko‘nikmalarini shakllantirish masalalari yoritiladi. Xalqaro baholash dasturining mazmuni, uning o‘quvchilarning matnni anglash, tahlil qilish va xulosa chiqarish qobiliyatini rivojlantirishdagi o‘rni tahlil etiladi. Shuningdek, o‘qish strategiyalari, interfaol metodlar va topshiriqlar orqali o‘quvchilarda mustaqil fikrlash hamda matn bilan ishlash ko‘nikmalarini rivojlantirish yo‘llari ko‘rsatib beriladi. Mazkur yondashuv ta’lim samaradorligini oshirishga xizmat qiladi.