MULK HUQUQINI TAN OLISHGA OID ISHLARNI KO‘RISHDA QONUN HUJJATLARI QO‘LLANILISHINING AYRIM MASALALARI. (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada mulk huquqini tan olishga oid ishlarni ko‘rishda sudlar tomonidan qonun hujjatlarini qo‘llashning ayrim dolzarb masalalari tahlil qilinadi. Xususan, mulk huquqining mazmuni, uni himoya qilishning huquqiy mexanizmlari hamda fuqarolik sud ish yurituvida ushbu toifadagi ishlarning o‘ziga xos jihatlari yoritib beriladi. Shuningdek, amaldagi qonunchilik, jumladan O‘zbekiston Respublikasi Fuqarolik kodeksi normalari asosida sud amaliyotida yuzaga kelayotgan muammolar, ularning sabablari va yechimlari ko‘rib chiqiladi. Maqolada mulk huquqini tan olishga oid da’volarni ko‘rishda dalillarni baholash, huquqni aniqlash hamda sud qarorlarining asoslantirilishi masalalariga alohida e’tibor qaratilgan.