MULK HUQUQINI TAN OLISHGA OID ISHLARNI KO‘RISHDA QONUN HUJJATLARI QO‘LLANILISHINING AYRIM MASALALARI. (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada mulk huquqini tan olishga oid ishlar bo‘yicha sud amaliyoti hamda qonun hujjatlarini qo‘llashda yuzaga kelayotgan dolzarb muammolar tahlil qilinadi. Xususan, Mulk huquqini sud tartibida tan olish bilan bog‘liq nizolarning o‘ziga xos jihatlari, amaliy sud ishlari misolida yoritib beriladi. Maqolada O‘zbekiston Respublikasi Oliy sudi qarorlari asosida sud amaliyotining muhim yo‘nalishlari ko‘rib chiqilib, hujjatlarning yetishmasligi, noqonuniy qurilishlar, meros bilan bog‘liq nizolar hamda qonun normalarining turlicha talqin qilinishi kabi muammolar tahlil etiladi. Shuningdek, mazkur muammolarni bartaraf etish yuzasidan ilmiy-amaliy takliflar ilgari suriladi.