BOSHLANG‘ICH SINF ONA TILI DARSLARIDA GAPNING IFODA MAQSADIGA KO‘RA TURLARINI O‘RGATISHNING SAMARALI METODLAR (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada boshlang‘ich sinf ona tili darslarida gapning ifoda maqsadiga ko‘ra turlarini o‘rgatishning nazariy asoslari va amaliy metodlari kompleks tahlil qilinadi. Darak, so‘roq, buyruq va undov gaplarning lingvistik xususiyatlari, ularni o‘quvchilarga bosqichma-bosqich singdirish usullari, interfaol yondashuvlar, innovatsion pedagogik texnologiyalar va didaktik o‘yinlarning ahamiyati ilmiy asosda yoritiladi. Shuningdek, o‘quvchilarning nutqiy kompetensiyasini rivojlantirishda gap turlarining o‘rni ochib beriladi.