БУЮК МУТАФАККИРЛАР МАЪНАВИЙ МЕРОСИ ТАЪЛИМ-ТАРБИЯ АСОСИДИР. (Ustozlar uchun, 2026)
Янгиланаётган Ўзбекистоннинг келажаги кўп жиҳатдан баркамол, интелектуал салоҳиятли авлод ва унга берилган таълим ва тарбия сифатига боғлиқ.Ҳозирги кунда таълимда буюк мутафаккирларнинг маънавий меросидан фойдаланиш эҳтиёж ва заруратга айланмоқда.Республикамизда Кадрлар тайёрлаш миллий Дастурини амалга ошириш таълимни инсонпарварлаштириш, бола шахсини тўлақонли тушуниш, уни ҳурматлаш, унинг қизиқиши ва қобилиятини рўёбга чиқаришга имконият яратиш билан бирга инсоний сифатларини шакллантиришни талаб этади. Шунинг учун ҳам Республикамизда бугунги кунда ёш авлод тарбиясида замонавий омилларга таяниш, айниқса, миллий истиқлол ғоясининг асосий тарихий негизи бўлган миллий қадриятлар, ота-боболаримизнинг маьнавий меросларига асосланишга аҳамият бериш ҳозирги куннинг талабидир.