BOSHLANG'ICH TA'LIMDA STEAM YONDASHUVINING AHAMIYATI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada boshlang'ich ta'lim bosqichida STEAM (Fan, Texnologiya, Muhandislik, San'at va Matematika) yondashuvining ahamiyati, pedagogik asoslari va o'quvchilar rivojlanishiga ta'siri ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. STEAM yondashuvini boshlang'ich ta'limga tatbiq etishning nazariy asoslari va amaliy natijalari ko'rib chiqiladi. Xalqaro tajriba hamda zamonaviy pedagogik tadqiqotlar asosida STEAM yondashuvining boshlang'ich sinf o'quvchilarida tanqidiy fikrlash, muammoni hal etish, ijodkorlik va hamkorlik kompetensiyalarini rivojlantirishdagi o'rni asoslab beriladi.