INSON HAYOTINING YETUKLIK VA KEKSALIK BOSQICHLARIDA PSIXOLOGIK RIVOJLANISH VA UNING O‘ZIGA XOS XUSUSIYATLARI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqola yetuklik va keksalik davrlarining psixologik xususiyatlarini nazariy va empirik adabiyotlar asosida tizimli tarzda yoritadi. Maqolada yetuklikning yosh bosqichlari (yosh yetuklik, o‘rta-yosh va kech yetuklik) va ularning psixologik vazifalari ta’riflanadi; keksalikda kuzatiluvchi kognitiv, emotsional va ijtimoiy o‘zgarishlar tahlil qilinadi.