O‘SMIRLIK DAVRIDA XULQ-ATVORINING SHAKLLANISHIDA ZAMONAVIY RAQAMLI AXBOROT VOSITALARINING O‘RNI (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada o‘smirlik davrida xulq-atvor shakllanishiga zamonaviy raqamli axborot vositalarining ta’siri tahlil qilinadi. Ayniqsa, internet, ijtimoiy tarmoqlar va mobil ilovalarning o‘smirlar dunyoqarashi, ijtimoiylashuvi va qadriyatlar tizimiga ta’siri yoritiladi. Shuningdek, raqamli muhitning ijobiy va salbiy jihatlari, ularning psixologik va pedagogik oqibatlari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari asosida o‘smirlarning sog‘lom xulq-atvorini shakllantirishda raqamli vositalardan samarali foydalanish bo‘yicha tavsiyalar beriladi.