KURASHCHILARNING FUNKSIONAL TAYYORGARLIGINI RIVOJLANTIRISHDA ZAMONAVIY METODIK YONDASHUVLAR (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada kurashchilarning funksional tayyorgarligini rivojlantirishda qo‘llaniladigan zamonaviy metodik yondashuvlar ilmiy jihatdan tahlil qilingan. Unda funksional tayyorgarlikning mohiyati, uning sport natijalariga ta’siri hamda aerob va anaerob energiya ta’minoti tizimlarining o‘rni yoritilgan. Shuningdek, interval mashg‘ulotlar, yuqori intensivlikdagi intervalli trening (HIIT), funksional va kombinatsiyalangan mashg‘ulot usullarining samaradorligi asoslab berilgan. Maqolada individual yondashuv, yuklamalarni bosqichma-bosqich oshirish, superkompensatsiya nazariyasi hamda zamonaviy monitoring vositalaridan foydalanishning ahamiyati ochib berilgan. Tadqiqot natijalari kurashchilarning funksional imkoniyatlarini oshirishda ilmiy asoslangan mashg‘ulot tizimini qo‘llash zarurligini ko‘rsatadi.