ЯНГИ ЛОЙИҲАЛАР ХАРАЖАТЛАРИ САМАРАДОРЛИГИНИ БАҲОЛАШДА ТАҲЛИЛИЙ АМАЛЛАРДАН ФОЙДАЛАНИШ (Ustozlar uchun, 2025)
Бугунги кундаги жаҳон бозоридаги юқори рақобатшаротида кўп харажат талаб қиладиган, маънавий эскирган истеъмолтоварларига бўлган талаблар кескин пасайиб кетмоқда. Бу эса,мамлакатимизда амалга оширилаётган янги лойиҳаларда кам харажатталаб этадиган замонавий, қулай, энергосамарадорлиги юқори, арзон васифатли маҳсулотларни ишлаб чиқаришни тақазо этади. Бу албатта, ишгатуширалаётган янги лойиҳалар харажатларининг самарадорлигинибаҳолашни талаб этади . Ушбу мақолада янги лойиҳалар харажатларисамарадорлигини баҳолашда таҳлилий амаллардан фойдаланиш га кенгроқтўхталиб ўтилган.