ЯНГИ ЛОЙИҲАЛАР ХАРАЖАТЛАРИ АУДИТИНИ РЕЖАЛАШТИРИШ (Ustozlar uchun, 2025)
Охирги йилларда мамлакатимизда кўплаб йирик лойиҳалар билан бирга кичик ва корхоналарда ҳам инвестициялар жалбқилиш орқали янги лойиҳалар амалга оширилмоқда. Амалга оширилаётган янги лойиҳаларга нафақат маҳаллий ва хорижий инвесторлар маблағлари, балки давлат ҳисобидан ҳам катта маблағлар ажратилмоқда. Бу эса янги лойиҳаларни амалга ошириш харажатларининг самарадорлигини ошириш учун назорат қилиш, аудиторлик текширувларидан ўтказишни тақозо этади. Мазкур мақолада янги лойиҳалар харажатлари аудитини тўғри режалаштириш орқали уларнинг самарадорлигини ошириш масалалалари ёритилган.