ROBOT-MANIPULYATORLARNI TADQIQ ETISH VA SANOAT MIQYOSIDA ISHLAB CHIQISH TAHLILI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu ilmiy maqolada robot-manipulyatorlarning nazariy asoslari, ularning sanoatda qo‘llanilishi, ishlab chiqish texnologiyalari hamda zamonaviy rivojlanish tendensiyalari keng tahlil qilinadi. Manipulyator robotlar ishlab chiqarish samaradorligini oshirish, inson omilini kamaytirish va yuqori aniqlikdagi operatsiyalarni bajarishda muhim rol o‘ynaydi. Maqolada robotlarning konstruktsiyasi, boshqaruv tizimlari, sensor texnologiyalari va sanoatdagi real qo‘llanish misollari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, sanoat miqyosida ishlab chiqish jarayonlari va ularning iqtisodiy samaradorligi tahlil qilinadi.