ONLAYN TA’LIM PLATFORMALARI ASOSIDA TASHKIL ETILGAN O‘QUV JARAYONINING TALABALARNING O‘QUV SAMARADORLIGI VA MUSTAQIL O‘RGANISH KO‘NIKMALARIGA TA’SIRINI TAHLIL QILISH (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada onlayn ta’lim platformalari asosida tashkil etilgan o‘quv jarayonining talabalarning o‘quv samaradorligi hamda mustaqil o‘rganish ko‘nikmalariga ta’siri nazariy jihatdan tahlil qilingan. Tadqiqotda raqamli ta’lim muhitining zamonaviy oliy ta’lim tizimidagi o‘rni, uning pedagogik imkoniyatlari hamda o‘quv jarayonini tashkil etishdagi ahamiyati yoritilgan.Shuningdek, onlayn ta’lim platformalari (Moodle, Google Classroom va boshqalar) orqali o‘quv materiallarini taqdim etish, topshiriqlarni boshqarish, baholash jarayonini avtomatlashtirish hamda talaba va o‘qituvchi o‘rtasidagi interaktiv aloqani kuchaytirish imkoniyatlari tahlil qilingan. Ushbu jarayonlarning talabalarda bilimlarni mustahkamlash, o‘quv jarayoniga faol jalb etilish va mustaqil ishlashga bo‘lgan intilishini oshirishdagi roli asoslab berilgan.