BOSHLANG'ICH TA'LIMDA STEAM YONDASHUVI ASOSIDA XALQARO BAHOLASH DASTURLARIGA TAYYORGARLIKNI RIVOJLANTIRISH (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada boshlang'ich ta'lim bosqichida STEAM (Fan, Texnologiya, Muhandislik, San'at va Matematika) yondashuvini qo'llash orqali o'quvchilarni xalqaro baholash dasturlari — PISA, TIMSS va PIRLS — ga tayyorlashning nazariy asoslari va amaliy imkoniyatlari tahlil qilinadi. STEAM integratsiyalashgan o'qitish modeli o'quvchilarda xalqaro baholash dasturlari talab etadigan funksional savodxonlik, matematik fikrlash, ilmiy-izlanish va o'qish kompetensiyalarini rivojlantirishga qanday hissa qo'shishi ko'rib chiqiladi. Xalqaro tajriba asosida O'zbekiston boshlang'ich ta'limi uchun amaliy tavsiyalar ishlab chiqiladi.