XALQARO VA RESPUBLIKA MIQYOSIDA O‘TKAZILAYOTGAN ILMIY ANJUAMANLARIDA TA‘LIMDA STEAM YONDASHUV (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada zamonaviy ta’lim tizimining ustuvor yo‘nalishlaridan biri bo‘lgan STEAM (fan, texnologiya, muhandislik, san’at va matematika) yondashuvining mazmun-mohiyati va uning ilmiy anjumanlardagi talqini tahlil qilinadi. Tadqiqotda STEAM metodologiyasining talabalar va o‘quvchilarda tanqidiy fikrlash, kreativlik hamda muammolarni kompleks hal qilish ko‘nikmalarini shakllantirishdagi o‘rni yoritilgan. Shuningdek, xalqaro tajribalar asosida O‘zbekiston ta’lim tizimida STEAM texnologiyalarini joriy etishning ilmiy-amaliy asoslari va ushbu mavzuning konferensiyalardagi muhokama doirasi xususida to‘xtalib o‘tilgan. Maqola yakunida ta’lim integratsiyasini rivojlantirish bo‘yicha taklif va tavsiyalar berilgan.