IQTISODIY JARAYONLARNI MODELLASHTIRISHDA MATEMATIK USULLAR (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada iqtisodiy jarayonlarni tahlil qilish va prognozlashda matematik usullarning o‘rni va ahamiyati yoritilgan. Xususan, iqtisodiy modellashtirish, optimallashtirish, statistik va funksional tahlil usullarining qo‘llanilishi ko‘rib chiqilgan. Matematik modellar yordamida iqtisodiy jarayonlarni aniqroq tushunish va samarali qarorlar qabul qilish imkoniyati kengayishi asoslab berilgan.