YURAK-QON TOMIR SISTEMASI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqola inson organizmidagi yurak-qon tomirlar sistemasining murakkab tuzilishi va hayotiy ahamiyatga ega funksiyalarini chuqur tahlil qiladi. Unda yurakning nasos vazifasi, qon tomirlarining turlari va ularning qon oqimini ta’minlashdagi roli, shuningdek, qonning tarkibiy qismlari va ularning organizmda moddalar almashinuvini tartibga solishdagi ishtiroki yoritilgan. Tadqiqotda qon aylanishining kichik va katta doiralari mexanizmlari, qon bosimini boshqarish tizimlari hamda gomeostazni saqlashdagi ahamiyati ko‘rib chiqiladi. Maqola yurak-qon tomir kasalliklarining oldini olish va davolashda fundamental bilimlarning o‘rnini ta‘kidlaydi.