CHEKLANGAN RESURSLARNI OPTIMALLASHTIRISHNING IQTISODIY-MATEMATIK MODELLARI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada cheklangan resurslarni optimallashtirish muammosi iqtisodiy-matematik modellar orqali ko'rib chiqilgan. Chiziqli dasturlash, transport masalalari va dinamik dasturlash kabi optimallashtirish usullari tahlil qilinib, ularning real iqtisodiy jarayonlarga tatbiq etilish imkoniyatlari o'rganilgan. Maqolada Simpleks metodi va Bellman optimallik prinsipi asosida resurslarni taqsimlash modellari keltirilgan hamda O'zbekiston iqtisodiyoti uchun amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.