ELEKTROMAGNIT VA KUCHLI O‘ZARO TA’SIRLARDA ISHTIROK ETUVCHI ZARRACHALAR (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu tezisda elektromagnit va kuchli o‘zaro ta’sirlarda ishtirok etuvchi zarrachalar nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Elektromagnit o‘zaro ta’sir elektr zaryadiga ega zarrachalar orasida foton almashinuvi orqali yuzaga keladi. Kuchli o‘zaro ta’sir esa rang zaryadiga ega kvarklar va glyuonlar orasida sodir bo‘lib, adronlarning ichki tuzilishini belgilaydi. Mazkur o‘zaro ta’sirlar Standart modelning muhim tarkibiy qismlari hisoblanadi [1], [2].