MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARGA TA’LIM BERISHDA QOIDALI O’YINLARDAN FOYDALANISH MEXANIZMI. (Ustozlar uchun, 2026)
Didaktik o’yin - bu maktabgacha yoshdagi bolalarning yosh va imkoniyatlariga mos keladigan ta`lim berish metodidir.Tajribali tarbiyachi bu o’yindan passiv bolalarni jamoaga aralashtirish, har xil rejalar, vazifalarni qo’rqmasdan bajarishlari uchun foydalanadi.Didaktik o’yinni amalga oshirishda har doim g’oyaviylik printsipiga asoslanish kerak.Didaktik o’yinlar bolalarning tevarak-atrof haqidagi bilimlarini mustaxkamlashga yordam beradi, o’z shaxsiy tajribalari va mashg’ulotlarda olgan bilimlarni amalda qo’llay olishga o’rganadi, ulardagi fikrlash qobilyatlarini, ijodiy kuchlarni, sensor jarayonni rivojlantiradi, olgan bilimlarni tartibga soladi.Didaktik o’yinlar ta`lim jarayonini engilroq va qiziqarliroq qiladi. Bolalar yoshlariga mos, qiziqarli faoliyat orqali o’yinda amalga oshiraladigan aqliy tarbiya vazifasini juda oson va yaxshi o’zlashtiradilar.