GO‘ZALLIK TUSHUNCHASINING ESTETIK VA BADIIY-FALSAFIY TALQINI (Ustozlar uchun, 2026)
ushbu maqolada go‘zallik tushunchasining estetik mohiyati va uning tarixiy-falsafiy talqinlari yoritiladi. Antik davr, o‘rta asrlar, Uyg‘onish davri hamda zamonaviy san’at tafakkurida go‘zallikka berilgan qarashlar qiyosiy tahlil qilinadi. Shuningdek, go‘zallikning uyg‘unlik, mutanosiblik, ma’naviylik va badiiy idrok bilan bog‘liqligi ochib beriladi. Maqolada estetik tarbiya jarayonida go‘zallik tushunchasining ahamiyati ham asoslab beriladi.